Om jag kunde hjälpa alla!

Om jag kunde skulle jag hjälpa alla. Jag skulle hjälpa föräldrar som har det jobbigt med sina barn. Att få dem att sova. Jag skulle säga ”Läs Barnaboken”. Den hjälpte mig att få en trygghet som förstagångsmamma. Jo jäkligt mycket lugn och ro, vilket man behöver som mamma eller pappa i sin nya roll.

När de unga inte vågar säga något utan tänker ”Jag kan väl inte säga/tänka/ göra/ XXxx” så vill jag säga ”Alla tänker på sig själva. De är fullt upptagna med att säga/ tänka/ göra XXxx. I min ungdom var jag som du. Det var länge sedan nu. Jag inser att jag har tänkt alltför mycket på vad andra tycker och tänker. Ja, till och med tänkt. Jag har försökt klura ut vad de tänker om mig, om vad jag gör och hur jag gör och säger saker”. 

Till den som har dålig självkänsla och träffar likasinnade som trycker ner dem, slår dem eller på vilket sätt som helst visar att du minsann inte ska må bättre än jag och därför trycker jag ner dig istället. Till dig vill jag ge kärlek och omvårdnad.

Det som du hade behövt när du var liten för det är inte för sent. Du kan både ge och få den kärleken nu istället. Gå inte en meter till utan att du stannar upp och ger dig det. Träna på att att ge andra vad du själv vill ha. Bryt mönstret, träna in en helt ny vana. Vem gör något bra för någon annan. Kan det bli din nya förebild. 

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s