Mindset för ett lyckligt kärleksliv

Att leta efter sin kärlek eller vilja ha den är lätt. jag tänkte att jag skulle skriva att leta efter sin kärlek är inte lätt. Det är ett inlärt tankefel för ordet inte stoppar oss att hitta vår kärlek. 

Jag ska ge lite tips som är i syfte att hjälpa dig hitta din kärlek. Berätta för mig om du får hjälp och resultatet blir att du träffar din underbara kärlek och du tycker att detta inlägg på bloggen har hjälpt dig i någon mån. Jag hejar på dig och vet att du kan lyckas, om du vill. Ge inte upp i första taget. Det är bästa jag vet är att bidra till din lycka och att din dröm slår in. 

Vad är kärlek för dig? Kan du definiera vad kärlek är för dig? Ja, den frågan fick jag när jag själv frågade en person. Så det är det första du ska formulera. 

Sedan så är det viktigt att din attityd (mindset) är inställt på att du har din kärlek eller är 100 % övertygad om att du kommer att hitta henne/ honom. Ett bra sätt är att se det som att du redan är där. “Jag har en underbar kvinna/man och vi är lyckliga tillsammans”. I en bok så läste jag om att det finns fem personer i ens innersta krets. Om en plats skulle bli ledig så skulle den platsen vara en kärlekspartner. Där sattes attityden att platsen var ledig och att universum kan leverera. 

Några citat från personer jag frågade vad gör deras relation eller äktenskap lyckligt. En man sa: “Om hon inte är hemma så snurrar jag till”. En annan man hade denna kommentar: “Jag gör allt för henne. ”Jag vill absolut inte såra henne. Det är en känslomässig attraktion framförallt och en fysisk attraktion. Var dig själv – det är det viktigaste.”. En kvinna sa: “Att vara snäll. Jag kan säga vad jag vill. Vi pratar om allt och jag känner mig inte nedtryckt. Vi ger varann space”. En annan kvinna: ”Vi har roligt ihop. Sedan så är andra faktorer också viktigt. Som att respektera varandra och ha gemensamt intresse”.

Hur ska man då kommunicera när man etablerar en relation. Innan den är stabil så vet man inte hur den andra personen tänker. Det är bra med lyhördhet mot varandra. Man behöver försöka tolka den andres signaler vilket inte är helt lätt alltid. 

Det man kan ge för att låta den andra personen känna sig uppskattad är att faktiskt ta reda på hur personen fungerar och vad den gillar. Så jag vill uppmuntra dig att ta upp frågan och även berätta hur du vill ha det. 

Du ska inte kämpa för att få den uppmärksamhet du förtjänar. Ha kul, ge uppmärksamhet till den du gillar och bjud på din unika personlighet och humor och som jag skrev tidigare, var dig själv!

Jag ställde en fråga i en facebookgrupp. Ni som är lyckligt gifta/ sambo. Hur blev ni ihop och vad skapar er fina relation? Här är de svar jag fick: 

“Träffades på flygplan, varit gifta i 12 år snart. Vi umgås, går på bio eller går ut och äter middag, försöker ta en dejt typ en gång i månaden själva utan barn”.

“Kollar på serier ihop, pratar om jobb, familjen, drömmar och mål. Stöttar varandra i våra mål. Umgås med vänner och gör saker utanför familjen också vilket är superviktigt.”

“Jag letade inte efter någon utan scrollade bara på dejtingappar men sen en dag matchade jag med min nuvarande sambo och vi klickade direkt, träffade efter att ha skrivit med varandra och 2 veckor senare är vi tillsammans och har sagt jag älskar dig till varandra! Nu har vi varit tillsammans sen 22 oktober 2020, är förlovade och väntar första barnet som kommer i maj 🥰

“Blev tillsammans med min bästa vän. Ser till och skicka iväg honom på festivaler så jag får min egentid 😂Har nog stannat kvar på grund av att han är så bra på att laga mat 😂

“Träffade min sambo på tunnelbanan vi blev kära direkt och nu är jag gravid efter ett år❤️

“Tinder, flytta ihop efter 1 vecka nästkommande vecka sa vi att vi älska varandra varit ihop i 6 år. Kommunikation även fast den är bristfällig ibland men vi har tagit oss igenom så mycket tillsammans. Tacksam att vi fann varandra och för varje dag vi får dela ihop 🙏 Viktig tycker jag med gemensamma intressen men även egna intressen. 🥰

“Vi träffades på en spelsida för 16 år sedan. Vi gör inte mycket ihop. Men vi älskar varandra. Vi gör saker ihop när det passar. Jag vet tror han skulle göra allt för mig om de behövdes ❤️

“Vi träffades i skolan när jag var 17 år, har varit tillsammans sen dess,22 år..4 barn ihop.

Bakom ligger mycket jobb, lyhördhet,kärlek och respekt. Tar spontant dejt nights då och då. Pratar mycket! Det är verkligen inte alltid lätt att leva i tvåsamhet men kärlek respekt och tillit är grunden för oss.”

“Tips nr 1. Sluta leta ❤️ Det kommer när det är rätt. Vi träffades på fest, jag var där med en annan kille 😂 Det sa klick direkt men tog ändå ett tag innan vi sågs igen. Sen var det bara så självklart. Nu har det gått 6 år och 2 barn.

Den fina relationen kommer liksom naturligt. Vi har väldigt roligt tillsammans, det är viktigt för mig. Och att man litar på varandra!”

“Träffade min på happy pancake. Hade lite olika dejter bara för att kolla läget. Detta är min dröm. Vi tar hand om varandra. Visar varandra kärlek. Skrattar och busar. Han är så omtänksam och väldigt lik mig, fast vi är så olika ibland. Jag har haft andra långa relationer som jag trott varit sanna.. Då har vi träffats ute, på puben, kryssningar m.m.”

“Träffade min kille på min mammas jobb, hon jobbade med ett projekt med svenska för nyanlända flyktingar. På rasten satt jag med eleverna och pratade. Han sa ingenting förutom en sak som han nog precis lärt sig på svenska: -Är du gift? 😆 Alla skrattade sen var det inget mer med det. Vi blev facebookvänner. Ett år senare sågs vi igen av lite slump, fast enligt honom lite planerat:). Efter det bestämde jag mig för att fråga om jag kunde intervjua honom till min C-uppsats i antropologi som jag höll på med, om etnicitet och identitet. Sen skrev jag till honom igen, vi började chatta, jag skrev att jag gillade honom och sen är resten historia:) Vi har varit tillsammans 8 år nu, upp och nedgångar, stora olikheter mellan oss men vi släpper inte varandra💕 Det vi blivit bättre och bättre på är att acceptera varandra, ge varandra utrymme att leva som vi trivs. Vi är delvis sambo och delvis särbo, så vi båda får lite luft och frihet. Funkar bra för oss.”

“Jag letade inte efter någon ny, men en dag så stod han där. Tillsammans i 7 år och hoppas på många många fler.”

“Jag hittade min man via en sida på facebook 🤷🏼‍♀️

“Vi skapade den efter 2.5 års dejtande på tillit , kärlek och att vara varandras bästa vänner.”

“Träffades genom kompisar/kompisgäng, tog ett tag innan vi blev ihop men nu har vi varit tillsammans i 11 år och gifta i 2 år 🥰 Något av det viktigaste tycker jag är kommunikation då man både är och tänker olika. Vi pratar och försöker förstå varandra om det är något som inte känns bra så vi kan lösa det/förbättra. Vi gör mycket tillsammans och man kan alltid vara sig själv men även ha sina egna hobbies också och egentid. Har en del gemensamma intressen med. Respekt och tillit från båda är också viktigt 🥰

“Träffades på jobbet, sen fattade vi tycke för varandra.. detta är väl sisådär 13-14 år sedan. Vi har nu gift oss, köpt hus och skaffat barn. Han ville egentligen inte ha något förhållande, men jag var envis och visste vad ja ville ha, och fick såklart min vilja igenom 😅

Bråkar inte om småsaker, men säger till när det är något som stör en.. så man kan bättra sig isåfall.. man hjälps åt med allt, och har en bra kommunikation.. så löser sig det mesta ☺️

“Träffade min karl på en snusksida, han va den ända som inte visa snorren 😂) det är över 11 år sen, jag som aldrig velat gifta mig är nu gift sedan snart 10 år, har ett lugnt å fint familjeliv, å har inget å klaga på mer än för lite sömn och semester 😂

“Jag träffade min sambo på jobbet. Vi var tillsammans för 9 år sedan men det tog slut efter 1 år p.g.a olika anledningar. Nu är vi sambos och det går jättebra. Vi satt ner och pratade ut om allt- vad som funkade och vad som inte funkade och hur vi ska förhindra misstagen igen 🥰

“Träffade min nuvarande man på ett bröllop för 4 år sen, det sa klick direkt men inget hände för vi båda var i relationer då, samt att han är Tysk. Vi blev inte ett par förrän 2,5 år senare när vi båda blev singlar. Han får mig att känna mig älskad och viktig varje dag, och vi kommunicerar om allt, litet som stort, och jag tror att det ger oss styrkan att ta oss igenom allt i vår väg ihop.”

“Jag och min man träffades genom ett datorspel som heter Left4Dead. Vi firar 10 år i Juni 🙂.Vi kommunicerar, har respekt och roligt, är omtänksamma mot varandra och ger varandra egentid.”

“Jag hittade honom via ”personer du kanske känner” här på facebook i januari förra året men det va han som började skriva. hans dotter va med när vi träffades första gången, andra gången va utanför hans jobb på hans lunch och tredje gången va hemma hos honom när vi va helt själva. nu väntar vi vårt första gemensamma barn i augusti. Vi är äckligt lika varandra på många sätt men ändå olika på några få.”

“Instagram 😂 såg hans magmuskler & blev såld. Hahaha 🤪

“Vi träffades på jobbet. Vi lovade varandra redan från början att vi ska prata öppet om allt och alltid säga vad vi tycker. Tror det har gjort att vi aldrig har bråkat. Vi tar hand om varandra och kollar alltid hur den andra mår och lyssnar på varandra. Har varit tillsammans i lite mer än ett år och bor ihop 😍

“Vi träffades då jag umgicks med en vän som bodde hos dom. Vi har varit tillsammans 5 år, förlovad 3 år och har en dotter på 3 år. Det som räddat vårt förhållande är egentid. Han jobbar 70 mil bort och är borta 2 veckor sedan hemma 1 vecka, jobbigt i perioder men ack så skönt också att inte vara uppe i varandra 24/7.”

“Han hittade mig på Instagram för 7 år sen via en hashtag då vi håller på samma fotbollslag. Tog väl 1 år innan vi började skriva för innan tänkte jag; ”Vad är det här för tomte?” 😂 Vi pratade konstant i 1,5 år och sågs ibland när vi var på bortaresor när vi var iväg och kollade på fotboll. En gång kom jag inte hem till Göteborg där jag bodde då då min resa var inställd, så lyckades få skjuts till Stockholm och sen sova hos honom. Jag åkte i princip aldrig tillbaka till Göteborg efter det mer än för att hämta mer kläder och vi flyttade ihop efter en helg kan man säga och vi bor fortfarande ihop.”

“Vet faktiskt inte vad som skapar vår fina relation. Vi har riktigt ups and downs som säkert alla har men vi försöker väl ha våra egna saker att göra så vi inte tröttar ut varandra och när vi väl har tid för varandra så försöker vi göra roliga saker tillsammans.🥰

“Jag träffade min man utomlands av en slump.. Tror att det händer när man knappt väntar på något. Men det är bra att man SYNS så gå med i en seriös dating app lycka till❤️

“Träffades via gemensamma kompisar. Hållit ihop i 13 år snart. Vi är som lyckligast när han jobbar borta har vi märkt 😂 kvalitetstid än kvantitet är mer hållbart för oss.”

“Gick in på Badoo för att distrahera mig från en annan idiot och matchade med min man. Han skrev hej och jag skrev hej tillbaka, en vecka senare träffades vi. Detta var 2014. 2020 fick vi vår första son, gifte oss 2021 och i år den 4/3 kom vår dotter till oss ❤️ Vi försöker gå på dejter lite då och då samt att kommunicera när inte allt känns 100 🥰❤️

“Satt på en arbetsintervju och berättade om att jag ville träffa kärleken och skaffa hus och ja, 3 månader senare, ville fokusera på mig själv för en gångs skull, men varje gång jag såg han så guud , ❤️ kunde höra änglarna sjunga och jag blev helt knäsvag och lycklig, aldrig mått så bra i hela mitt liv som när jag fick träffa han varje dag, men jag ville dock fokusera på mig själv … Men ja idag snart varit tillsammans i 3 år så har vi huset vid sjön och min hund älskar han, och vad som gör vår kärlek speciell är la att vi varje dag väljer att älska varandra och respektera varandra, att inget varar för evigt känns det som, känns ännu som den första veckan vi lärde känna varandra och Änglarna sjunger och man är nervös och pirrig och lyckan när jag ser han ❤️❤️❤️❤️ lyckan är enorm, och varje natt innan jag lägger mig så finns inga ord, mer än att jag är så otroligt glad som har han, och den lyckan han ger mig varje dag, skall jag återgälda varje dag till honom ❤️👍

“Jag började plugga för att jag ville bevisa för exet något som jag ej minns vad. Träffade en kille i klassen, vi började umgås. Han hade en snygg men blyg brorsa som han bodde med. Efter en hemmafest så tog en av deltagarna sönder brorsans torkställning. Jag erbjöd mig att hjälpa honom köpa en ny för jag var den enda med bil o körkort.

Efter ca ett 8 månader av smsande och ”feghet” från brorsan så blev vi ihop.

Inne på 12:e året nu tillsammans, 9 år som gifta.

Hur vi lyckades? Kommunikation och acceptans! Han är utåtgående, supersocial och jag är introvert vilket kan skapa tjafs för många, men vi har accepterat varandra o pushar inte varandra.

Uppstår tjafs så brukar vi va ifrån varandra hemma tills båda har lugnat ned sig och sedan pratar vi, vi låter aldrig tjafset eskalera till bråk.”

“Min man var bästa kompis med min lillebror så har alltid känt honom. Vi började dock snacka mer och träffas när jag var i ett annat förhållande. Lämnade sen mitt ex för min sambo. 9 månader senare var jag gravid med vårt första barn. Nu 6 år senare har vi två barn, en på 4,5 år och en på 1,5 år. Han friade till mig i mitten på min första graviditet inför båda våra familjer. Min lillebror och min sambo hade bjudit in alla på middag och påstod att det var min lillebrors idé. När min lillebror höll tal inför familjerna så sa han tillslut ”den stora frågan är” , då går min sambo ner på knä och säger ”den stora frågan är om du vill gifta dig med mig” 😍.”

“Vi va 16 år när vi träffades,gått från å vara tonåring till vuxen. Firade 20 år ihop nu i februari. Vart gifta i 12 år . Har 4 barn tillsammans och 1 på väg om ca 3 veckor🥰.

”Att kommunicera med varandra är A å O. Att ge varandra egentid med varandra och var för sig. Låt inte små saker göra att ni går isät utan jobba med varandra. Man får vara arga på varandra. Men låt inte det gå ut över barnen. Kom ihåg varför ni blev tillsammans,varför ni gifte er å skaffa barn. Påminn varandra vart ni är nu i livet och hur ni kan fortsätta livet ihop från denna dag å inte hur ni hade det när ni först träffades. För allvarligt, ni har blivit äldre,mognare och fått mer förståelse,erfarenheter så ge inte upp🙏

Sätt mål, fatta beslut och fokusera och se resultat

…sedan ska du investera från dina resultat..Jag går inte in på det idag. Men, vi tar det från början.

Vad vill du? Är du nöjd med det du har så sluta läsa. Detta är inte för dig. Vill du mer? Vill du ha bättre relationer, bättre dag då du gör det du är bra på, älskar och brinner för?

Jag vill tala om för dig att du kan mycket, mycket, mycket, mycket, mycket mer än vad du tror du kan åstadkomma. Vi går i vår vardag och de flesta av oss har det bekvämt och bra. Dagarna rullar på och du tänker att imorgon kan du göra det där som är obekvämt, kräver din energi som du inte känner att du har idag. Mer än det du måste. Vill du tjäna den summa du tjänar idag, får de resultat och åker på semester en gång om året så fine. Detta är för dig som vill mer, ha mer, ge mer och orka det. Full av energi och beslutsamt fokusera på ditt mål och nå det. Du behöver först stänga av öronen när du hör alla klagomål och offerkoftor runt dig. Bestäm dig att följa/ lyssna och på din inre röst. Din magkänsla har rätt om du känner att det skaver utifrån där du är.

Det finns en möjlighet för dig att delta i ett webinar som heter Tänk dig framgångsrik. Läs mer här> Webinar information om vem det är till, hur du deltar och hur du får uppföljande information och arbetsbok. Det är för dig som vill mer utifrån där du är. Energi, intention, mindset, 90-dagarsmål som på ett enkelt sätt får dig att gå framåt så du ser resultat. Förändring tar tid, sex månader så du behöver ha tålamod.

Dina övertygelser som du har. Berättar de hur fantastisk du är. Hur unik och fin du är som går här på jorden och ÄR. Vilket är bra. Eller har du tankar och känslor som berättar för dig en massa negativitet. Jag kan räkna upp miljoner anledningar till att du blir stoppad i ditt fokuserade, beslutsamma, målinriktade arbete mot dina drömmar och mål. Det är så viktigt att du har FOKUS, att du BESTÄMMER DIG, INTE GER UPP. Omge dig med personer som stödjer dig och ditt viktiga arbete i din personliga utveckling och boosta dig med energi de flesta dagar i veckan. Ovanstående är delar jag kommer ta upp på webinaret. Klickan på länken ovan för att se aktuellt event för att tänka dig framgångsrik.

Du kan åstadkomma det du vill

Anette Lindfors

Money mindset my way

Jag ska nu äntligen skriva om hur jag till i skrivande stund har det i mitt liv med det arbete som jag gör för att få ett money mindset. Med money mindset så menar jag att jag ska inte ha några blockeringar från att tjäna pengar, få pengar eller ha överflöd av pengar i mitt liv. Det handlar egentligen inte om pengarna i sig utan en livskvalitet med frihet att göra det jag vill, när jag vill. Det handlar inte om en specifik summa pengar. Det handlar mer om känslan av att leva sitt drömliv. Okej, inte bara känsla utan att leva sitt liv, sitt drömliv och att pengarna inte är något hinder eller negativ energi som stoppar flowet. Min inspiration hämtar jag från några av världens största coacher, böcker, nätverk av andra människor som har som mål att bli ekonomiskt oberoende i högre eller mindre grad. Jag har i somras även varit på en middag i Göteborg som en person i en av grupperna jag är med i, bjöd in till. Det var väldigt trevligt att träffa ett 20-tal personer som sparar och lever sitt liv med syfte att bli ekonomiskt oberoende. Några till och med var det redan och de var inte 40 år fyllda.

Jag skapade en likviditetsbudget i april där jag skriver in alla inkomster och utgifter. Detta kommer jag göra i 12 månader. Efter det kommer jag göra en utvärdering om jag ska fortsätta på samma sätt eller avsluta budgeten eller göra justering eller något annat. Det finns inte så mycket att säga om detta just nu eftersom jag kommit snart halvvägs. Jag har ett budgetblock jag skriver i som jag sedan för över i mitt excelark. Jag har minimerat mina restaurangbesök/ take-awaymat sedan jag började.

På försommaren så gick jag en kurs online i Millionaire Mind. Den var otroligt bra där jag fick en boost av strategier och verktyg i att tänka kring pengar. På köpet så fick jag en 90 dagar kurs självstudier i att träna tankarna och göra övningar. Denna har jag precis avslutat. 90 dagar är ingen lång tid när det gäller att förändra beteende varaktigt. Nu är det ju så att jag inte bara gör 90-dagarskursen så det är svårt att säga hur mycket påverkan den har. Å andra sidan så har mitt arbete gjort att jag läst fler böcker än jag skulle gjort annars. De 90 dagarna är en mycket längre tid än tre dagar som Millionaire Mind varade. Den helgen gjorde dock ett starkt intryck på mig och den känslan ville jag hålla kvar så jag såg det som att dra ut på resultatet av tredagarskursen eftersom det är samma företag. 90-dagarskursen innehöll också zoommöte varje måndag kl 13-14, vilka jag bara kunde delta i ett eller två pga att jag arbetar på dagtid som anställd.

Framtiden ser jag fram emot. Jag har en magkänsla att money blocks sitter mer fast än andra programmeringar. Därför tror jag att det kan ta längre tid att eliminera blockeringarna. Det som jag önskat mer av i mitt liv de senaste åren är frihet. Numera känns det som att tiden rinner iväg fort. Åren går och jag blir äldre. Det har funnits mycket tid kvar innan pensionen. Inte längre. Om jag ska önska precis vad jag vill så är det total frihet att leva mitt liv som jag vill. Jag vet att om jag ska få det så behöver jag 100 % fokuserad på att nå dit. Det kräver mycket av mig. Det som jag är fullt medveten att jag behöver ha fokus på är långsiktig plan. Kortsiktig plan har jag haft och vet hur det fungerar. Tyvärr så är det motsatsen till långsiktig och det har känts som jag får börja om. Det lämnar jag till historiken och nu efter snart ett års välstrukturerat arbete med min privatekonomi så ser jag att det enbart kan handla om långsiktighet nu när det kommer till att leva i full frihet. Det känns rimligt att jag skulle kunna ge 80 % fokus på frihet. De övriga 20 kan läggas på kortsiktighet för resor och annat som jag vill unna mig. En begränsad summa varje månad för att unna mig den lyxen som jag ägnat större andel åt tidigare.

Det som jag skapar utifrån detta är mitt eget. Det är en passion som jag har, att planera och sätta ihop bitar som jag tycker om som tillsammans bildar en helhet som jag själv har skapat. Det finns därför inte någon annanstans. Jag är inte för alla utan för dig som inspireras av att leva ditt liv på ditt bästa sätt och nå de mål som du sätter upp för dig i ditt liv. Att höra människors önskningar ger mig också inspiration och utveckla materialet kontinuerligt.

Önskar du vara med i en workshop för att nå ett skyhögt money mindset? Skriv en rad och motivera så sätter jag ihop en ifall många vill ha det.

Om jag skulle ta och skriva den där boken…

Stolt medarbetare av Bokmässan där jag jobbat för fjärde gången, första gången var 2017, blev det starka intryck som dröjer sig kvar. Jag själv började skriva på en bok för ca 10 år sedan. Det är en deckare. Observera att jag skriver är för den är inte avslutad (ler inombords). Den är skriven på ca 10 A4-sidor. Det finns alltså gömt i bakhuvudet någonstans och är inte något aktivt överhuvudtaget.

Sedan har vi, hmm nu vet jag inte om jag minns rätt. Det var kanske inte en deckare jag började med….jo. Jag minns att jag läste Skriva 15 poäng på humanisten här i Göteborg och det var definitivt min huvuduppgift när vi skulle skriva början på en bok. Det var sista genren på kursen och jag tänkte ”Äntligen. Det var detta jag började kursen för”. Jag hade för mig att jag påbörjat en till bok men men. Det spelar inte så stor roll för jag jobbar inte med det. Nu är det ju ändå så, att många i min ålder, jag är född 1966, har skrivit minst en bok. Det är många som inte skrivit någon bok men skit i det! Jag pratar om DEM som skrivit en bok eller flera. Som Emma Hamberg, en riktigt duktig kvinna. Nåväl.

Ska jag ta och skriva den där boken som jag inte har någon plan för idag så behövs det avsättas tid. Detta inlägg är bara en tanke om det hela och inget annat. Skulle någon vilja läsa min bok? Några säkert. Fast det är inte för dem jag skulle skriva. Jag skulle skriva främst för mig själv. För att få se boken med mitt namn på. Jag kunde också. Vet redan att jag kan men att ha genomfört det och ha den i handen skulle vara mycket trevligt. Titeln skulle vara något som småstadstjejen som ville ut i världen. Haha. Nej, för simpelt. Det ska vara en titel som säger mer om mig. Kreativiteten som sipprade ut kanske?. Vad är den perfekta boktiteln för mig? Hälsningar från bokbossbabe Lindforskan

Vad boken skulle handla om spelar inte jättestor roll för mig. Det ska definitivt vara recept i den. Bilder från resor. Det ska dock inte bli en smalnishad bok som förläggarna vill ha det. Jag ska göra det på mitt sätt. Frihet, mat, hopp, inspiration, glädje, gemenskap paketerat i rosa och silver. Kanske lite guld. Jag får fundera på det. Vill du skriva en bok så gör det. Eller om du redan skriver som många svenskar gör. Vi är ett duktigt folk vi. Du med. Glöm aldrig det.

kram från mig

Positivt mindset

Mindset är något du kan påverka och forma ditt liv med. Våra automatiska tankar under en dag och dygn är många . Om inte tidigare är det dags för dig att bli medveten om vilka tankar du tänker. Det är så, att många tankar vi tänker är negativa. Biologin har gjort det så. Det fanns en anledning till att du skapades sådan och det har sina fördelar. Dock är det idag stora möjligheter att leva det liv vi är ämnade för med möjligheter som du inte tillåter dig själv eftersom vi människor är vår största bromskloss. Känner du att dessa rader resonerar med dig ska du läsa vidare.

Du har fått ditt liv som dina föräldrar har styrt från din födelse. Nu är det din tur att programmera om dig ifall du vill ha nya resultat eller nå mål som du inte tidigare nått. Du har kanske nya mål som är både högre och mer annorlunda än tidigare. Så hur gör du nu när du ska bryta ny mark och ta dig ut på okänt vatten. Du behöver lära dig. Mindset är din attityd. Att träna dina tankar behöver du inte vänta med utan sätt igång nu. Du har ingen tid att förspilla. Skjut inte upp. Ta action direkt med allt som kommer i din väg. Okej, jag fattar att vissa saker behöver funderas över. Jag pratar inte om det. Jag pratar om hur många gånger du skjuter upp saker. Till slut blir det för mycket och du blir stressad. Sorry to say men det är du som behöver ta ledningen över dig själv. Låt ingen annan göra det heller.

Vad säger du till dig själv? Vad tänker du? Vad säger du till andra? Ta en tid till att observera med öppna ögon. Finns det något i det du upptäcker som du inte tycker om och som hindrar dig i att nå resultat som du vill ha. Ta tag i det då. Utifrån de mönster du upptäcker så behöver du ta åtgärder för att förändra dina tankar. Läs vidare så ska du få några verktyg i att träna dina tankar så du lever ditt liv i den riktning du önskar. Rätt mindset är din väg för att medvetet styra dina tankar för att på sikt nå dit du önskar. Du kanske vill bli glad varje dag och vara pigg och energisk. Eller så har du stora mål du vill nå i livet.

Hur tränar du då dina tankar på ett enkelt och lätt sätt. ”Jag vill hitta min passion” sa en deltagare på workshopen som jag precis haft i min facebookgrupp. Det var något jag tog upp. Att koppla träningen till något du tycker mycket om. Så vad gillar du att göra?

-Låt tankarna vandra utan mål och släpp dem fria. Hjärnvila är precis som det låter. Gör ingenting!

-En annan sak som är bra för hjärnan är att arbeta med fullt fokus med någonting. Det skakar starka kopplingar i hjärnan.

-Sömn gör att du återhämtar dig och får nya krafter.

-Rör på dig. Det stärker också hjärnan. Låt träningen vara kul. Prova dig fram tills du hittar något du gillar.

-Leka. Var spontan, kreativ och bara vara i det som är lustfyllt. Det hjälper till att skapa nya kopplingar i hjärnan.

-Rikta fokus inåt. Reflektera och känn in hur det känns i kroppen. En bra låt du hör. Visst känns det härligt.

-Möte med andra människor. Hjärnan har behov av social tillhörighet. Det stärker vår hjärna.

Har du fått några tankar om vilken passion du har? Om inte så kan du fundera på vad du tyckte om att göra när du var liten. Hitta din passion och formulera den.

Morgonrutinen, hur ser den ut? Sätt en morgonrutin med några saker du vill prioritera. Rörelse, näring och återkoppling under en dag gör att du får in tre viktiga faktorer för att dagen ska bli bra energi. Att sätta en intention gör dagen mer fokuserad och oftast bättre än om du inte sätter någon intention. Det är också ett sätt att lägga ett positivt fokus. Tänk på atleten, för att bli bra så gäller det att träna varje dag. Då finns också en stor chans att bli världsbäst. Det är omöjligt att bli bra på någonting utan att träna. Så är det även med mental träning.

Tacksamhet är också något som ger en trevlig, bra och glad känsla. Det är svårt att känna negativa känslor när du är tacksam. Tacksamhet för att solen skiner, att kroppen inte värker idag eller att se en blomma. Allt kan du vara tacksam för. Inget är för litet eller för stort.

Visualisera din drömbild eller ett mål som du vill uppnå. Blunda gärna och sitt bekvämt och ta en minut eller flera minuter och känn in hur det känns. Vad ser och hör du under visualiseringen? Ju oftare du tränar desto snabbare kommer du mot ditt mål.

Energi påverkar hur mycket du orkar prestera under en dag. Om vi tänker på frukosten så är frust. Ägg, avokado. Olika källor av protein och bra fetter. Grekisk yoghurt med mandel och valnötter. Alla baljväxter kan jag också påminna om. Jag gör frukostsmoothie så det blir för hela veckan.

För att träningen ska ge resultat så ska du träna i minst sex månader. Anteckna, skriva i arbetsbok, repetera och göra en plan och sätta mål för att du ska ha delmål och slutmål. Använd din kalender att påminna dig framöver som ger dig pepp på vägen. Du kan skriva ett brev till dig själv som du läser om tre månader. Du kan skicka epost till dig själv med påminnelser. När det blir motigt eller du är trött eller något händer, extra viktigt då att påminna dig själv om att det här är viktigt för dig. Ta gärna hjälp av en vän. Kom ihåg att detta är lätt och roligt. Belöna dig själv när du gjort arbetet. Vilken belöning ska du få?

90 dagar är en bra tid för att det är en tillräckligt lång tid för att etablera din nya vana. Vad vill du ha uppnått efter 30, 60 respektive 90 dagar. Det är bra med att stämma av med jämna mellanrum för att se om du är på rätt väg, är det något du behöver justera.

Ovanstående ger dig på ett enkelt sätt verktyg för dig att kunna starta igång din mentala träning. Jag finns här om du vill ha mer hjälp. Tveka inte att kontakta mig för att få veta mer. Du kan anmäla dig till nyhetsbrev och följa mig på sociala medier. Jag arbetar med stor seriositet och enligt GDPR. Allt för dig trygghet och säkerhet.

Jag hoppas du hade nytta av ovanstående inlägg.

Allt gott

Anette Lindfors

Mitt i den trötta orkeslösa verkligheten

Livet kan vara något av en berg- och dalbana. Går väldigt mycket upp och ner. Stresspåslag ofta. Lider du också av allmän oro och ångest? Semestern ska vara en tid när man återhämtar sig. Det finns undermedvetet förväntningar på att allt ska bli bra. Man ska hinna med allt man planerat när man inte har hunnit, det vill säga under resten av året. Då kan helt  plötsligt minnessvårigheter dyka upp och ångesten kan dyka upp så fort tanken på ångest dyker upp. På semestern finns tid att tänka. Det är dags att slappna av och det som skulle bli vila och hinna med relationer, resor och återhämtning till exempel. Känner du igen dig? Vilka förväntningar har du på semestertiden just nu? 

Det finns olika anledningar till att stressen ökas på under vardagen. För mycket arbetsuppgifter i förhållande till arbetsdagen eller arbetsveckan. Är du till exempel sjukskriven del av dag så förväntas du många gånger klara av samma arbetsbörda som när du arbetar 100 %. Eller också så har inte din chef planerat eller kunnat avgränsa arbetet så det passar din nuvarande arbetstid. Chefen har i sin tur inte tid med sina arbetsuppgifter så du vågar inte/ orkar inte/ vill inte/ vill inte besvära chefen om detta. Detta späder på ångesten och du kan få skuldkänslor vilket leder till skamkänslor över att du inte är kapabel att ta hand om din hälsa som du vet inte är bra. 

Du är aldrig glad. Du är trött och orkeslös. Orkeslös för du aldrig är glad. Aldrig glad för du är trött och orkeslös. Orkeslösheten gör att du inte tränar, orkar tänka på att äta en sund och energigivande kost. Att aldrig vara glad kan leda till depression. Gör det alltid det vet jag inte. Men risken finns där. 

Känner du igen dig i ovanstående vill jag krama om dig och vagga dig som ett litet barn och säga att allt kommer att bli bra! Du är bra som du är. Du existerar här på jorden och du har kommit hit för att göra din grej. Om du nu inte kan göra ett jota, jag menar ingenting. So be it! Låt det vara så. Krama om dit inre barn oavsett hur gammal du är. Acceptera situationen här och nu. Du kommer att må bättre. Den gamla klichén allt blir bättre sedan stämmer. Dels är att som människa har du så mycket större kraft än vad du tror. Sedan finns din omgivning som jag ber dig att du ska ta hjälp av. De har också mer att ge än vad du tror, ifall du tänker mycket negativt som drar ner dig så vill jag påminna dig om att tankens kraft är stark. Likväl som du kan tänka dig till botten så kan du tänka dig till toppen. Fråga dig ”Vad kan jag göra just nu för att må lite bättre?”. Har jag fog för att dessa tankar är sanna?” Ifall du har mått dåligt en lång tid så är rimligt att det tar lång tid tillbaka. Du har ingen tid att förlora. Börja träna dina tankar idag för att få ork att vara glad. Glad för att livet har ljusglimtar. Ta det första steget idag. Sedan ett till och ett andra och ett tredje. Du är på väg nu. Jag hejar på dig.

Som livscoach kan jag hjälpa dig nå den riktning du önskar just nu. Oavsett vart du är så kan du komma vidare. Allt utifrån din situation och i den takt bara du vill och orkar. Jag ser fram emot att prata med dig. Boka dig till ett 30 minuter gratis konsultationssamtal här. 

Anette 

Tacksamhet

Vi ska ta en stund att gräva djupt i tacksamhet. Lista 10 personer, skriv ner dem på ett papper. Även om personerna inte lever längre så välj de 10 personer som kommer upp i dina tankar. De personer som inte finns med dig längre har betytt mycket för dig, därför kommer de upp. Sorgen över att du saknar dem finns där. Vad gav dig personen som du är tacksam över? Den egenskapen som du uppskattade kan du kanske finna i de personer som du har omkring dig nu som lever. Om inte, låt den fina egenskapen vara något som påminner dig om att du uppskattar det hos en person du kommer att lära känna i framtiden. Var tacksam för att du lärt känna dem och vårda deras minne, ta med dig det som de lärde dig. Låt dem leva vidare genom dig. Tacka dem för det och med jämna mellanrum. De människor du har runtomdig, ger de dig det du behöver? Behöver du byta ut någon av de 10 för att du mår bättre utan hen så fundera på vem som kan ersätta denna. Det kan vara någon helt annan. Jag har själv nyligen förlorat någon som stod mig nära. Jag vill att nästa person som kommer att tillhöra min innersta krets ska ge mig massor av kärlek och support. Vara den som jag kan prata med om allt. Som alltid finns där och ger mycket glädje och skratt.

Tacksamhet är en fin känsla. Det är svårt att vara sur och otacksam när man är tacksam. Att vara tacksam är också att vara i en härlig känsla. Den känslan ger en lätt känsla av att livet är enkelt och glatt. Det är något som man kan träna upp och få det positiva mindset som, om man tränar det varje dag en längre tid, kan bli starkt förankrat i dig och gör dig stark, glad, positiv på ett sätt som ger dig stabilitet i tider av ostadighet, kris och negativitet. Något som vi alla drabbas av då det är en del av livet. Jag kan hjälpa dig få ett positivt mindset. Du behöver vara beredd att ta de action jag säger till dig, du ska göra de övningar och följa mina steg. Ge 100 % av ditt engagemang och du kan förvänta dig ett 100 % resultat. Ge 10 % och förvänta dig 10 % resultat. Vad väljer du?

Tacksamhet kan också tillämpas när du påminns om negativa känslor och tankar. Det finns människor du har i din närhet som utmanar dig på olika sätt. Tacka då (tyst) personen att hen visar dig vägen: inte ta åt dig/ påminna dig om hur du inte ska göra eller säga/ påminna dig om en egenskap som du själv har eller haft tidigare. Omvänd det alltså till en positiv erfarenhet som du får kraft och styrka av. Ta kommandot och äg situationen och var tacksam för att personen lärde dig något!

Vi knyter ihop tacksamhetssäcken och fokuserar på det. Vad är du tacksam för i ditt liv? Du kan skriva ner svaren och jag uppmuntrar dig att skriva ner det i en tacksamhetsdagbok varje dag. En morgonintention kan få dig att fokusera på vad du vill med dagen. Vilket mål har du för dagen? Sätt denna intention. På kvällen blickar du tillbaka och ser hur det gick. Nådde du det önskade resultatet? Vad gjorde du för att göra det möjligt? Hur kan du fokusera så att du når målet imorgon/ nästa dag? Reflektera, summera, revidera, justera och repetera. Det är mina råd till dig för att nå en högre frekvens av tacksamhet. Skriv en kommentar och berätta hur det går.

Kärlek

Anette

Förändra är lätt men också svårt

Vi är vanemänniskor och det tar tid att förändra en vana. Den programmering som har gjorts i pratal kan dock vara svår att förändra på djupet men det går. Du behöver vara envis, ihärdig och inte ge upp vid motgångar. Det är mycket enklare att ha en coach som håller en i handen under en längre tid. Då kan du få varaktig förändring och det blir en relation till sin coach som jag tror är väldigt viktig för att arbeta igenom medgångar och motgångar vid förändringar. Livet är kort och vi har oftast mindre tid än vad vi tror. Det jag menar är att livet går fort och när man är ung så känns det som livet är långt. Sedan när man blir äldre undrar man vart tiden tog vägen. Det är ändå många dagar som du har levt om du är några år. Hur många av de dagarna var du fokuserad, målinriktad och visste vad du ville och vart du skulle?

Vill du ha fler dagar som du medvetet tar vara på för att få ditt mest underbara liv så ska du handla idag! Skjut inte upp saker utan boka ett konsulterande samtal https://calendly.com/onlinecoaching-free Tiden finns ute nu och de kommer gå åt snabbt.

Njut av våren

Anette Lindfors

Your boots makes me walk

Your boots are made for walking, and we has walked life through. You walked your boots, now I will walk them too.

Mormor!

Alla gånger vi skrattat. Det blev varje gång vi pratade med varandra. Allt vi pratade om. Det fanns inga samtalsämnen som var svåra. Du hade alltid bra svar och du fanns alltid där för mig.

Du krävde inget, önskade inte mycket ens om jag frågade. Du måste haft en ren själ. De som inte kände dig har missat någon. Jag tror du har gott där du är. Sprider din glädje och skratt. Vishet. Hjälpsam och rättvis. God och rättrådig. Ärlig och ödmjuk. Lite konflikträdd på äldre dar vilket inte var konstigt. Du var beroende och kunde inte se, inte gå. Till slut inte ens äta själv. Mentalt var det däremot mycket bra. Jag tror du visste att du inte kunde gå och koka kaffe trots att du inget hellre ville. Jag önskade dig att kunna leva livet bra fyllt av glädje och gemenskap. Som när du träffade döttrarna 2014. Då var du glad. Vilket du var så värd. Jag lyckades med det och glädjen i min mormors ögon och röst spelade hela rollen.

Så kom den dagen jag inte ville ha. Du låg där fridfull och vacker. Din själ och din kropp. Det var fint mormor. Vi fikade en sista gång.

Nu har du inte mer ont. Koka kaffe och gröt har du nu gjort många gånger sedan du flög dit du ville. Om jag kunde få prata med dig, höra ditt skratt. Jag ropar på dig ibland, precis som jag gjorde tidigare när jag visste att jag ville ringa dig eller det var dags att hälsa på dig igen. Jag är nog det tacksammaste barnbarnet på jorden. Att jag fick ha dig som min vän. Jag är dig så tacksam mormor. Mormor! Det ordet är nu det finaste ord för mig. För det finaste som mormor stod för var du. Nu är jag mormor och jag hoppas mina barnbarn ska få känna så här som jag gör.

Jag älskar dig fina mormor.

En vinnande självbild

Jag får ibland höra att jag gör så mycket och inspirerar andra människor. De undrar hur jag hinner med. Jag följer och inspireras av människor. Det finns just nu några personer som jag följer och inspireras av. De ger mig energi och inspiration och jag skulle inte vara där jag är idag utan dem. Blir rörd när jag tänker på det. Ganska många har jag inte träffat fysiskt utan online. Det känns som jag känner dem. Det är sannolikt att några av dem kommer att ha liveevent när pandemin är slut. Då ser jag fram emot att se dem prata och jag sitter i publiken. Kanske får säga hej till dem. Det kommer bli så kul.

I alla fall så är det så att ev av dessa kvinnor har haft masterclass några gånger vilket jag deltagit i. Nu är det faktiskt dags igen i slutet av denna månaden. Ämnet minns jag inte just nu men det var precis vad som passar mig så jag ser fram emot den. Jag tror hon håller masterclassen i sin facebookgrupp. Palwasha Feizi kallar sig en tough love coach och är en av Bob Proctors konsulter. Facebookgruppen heter Expect Miracles. Jag minns inte riktigt exakt hur jag kom i kontakt med henne. Troligen var det förra våren då jag nätverkade mycket med andra antreprenörer för att lära mig bli bra på det för att kunna hjälpa andra. Detta inlägg har jag inspirerats av Palwashas tvådagars masterclass som hon hade för ett tag sedan. Jag tycker det hon gör är så bra att jag vill dela med mig av det till dig. Just nu lyssnar jag på Bob Proctors meditation varje dag. Jag hoppas du gillar mitt inlägg. Skriv gärna en kommentar nedan vad du tar med dig.

Något vi alla vill ha är mer tid till det vi vill göra i livet. Frihet, ekonomisk frihet, umgås med våra vänner och familj. Vi vil vara lyckliga och ha sinnesro.

Oavsett bakgrund, utbildning, vart vi bor osv så är det något vi alla kan arbeta på. Det handlar inte om att kämpa och stressa utan det handlar om att arbeta med sina tankar. Genom mer sinnesro så får vi också mer energi vilket gör så att vi kan göra mer av det vi vill och mer klarhet i vad vi vill. Vi mår inte bra av att stå still. Vi är ämnade för att vara i rörelse. Vi ska också fylla våra kroppar med näringsrik mat. Mycket grönsaker. När jag skriver detta blir jag sugen på grönsaker.

Säger du ja till vad jag skrivit ovan. Vill du ha mer i ditt liv än precis så det går runt. Bra! Läs vidare, detta är något för dig. Det krävs nämligen vilja och engagemang för att skapa förändring. Du kanske känner dig hyfsat nöjd. Du lever ditt liv, det lunkar liksom på bekvämt. Du har pengar till räkningarna varje månad. Det händer ungefär så mycket, varken mer eller mindre.

-Men jag är ämnad för att göra något mer, skulle kunna vara en tanke hos dig nu! Säg det högt -Jag är ämnad för att göra något mer! Du kan leva med energi i ständig rörelse med utveckling och glädje i varje steg.

Palwasha säger ”Jag vill verkligen att du ser dig själv som 80-90 år gammal, där du sitter med dina barnbarn. Vad berättar du för att inspirera dem? Vad berättade dina mor- och farföräldrar för att inspirera dig? Du är kapabel att åstadkomma det du vill!” Du kan fråga dig själv, om du har barn, -vill du att ditt barn ska ha det som dig? Du vill ditt barn det bästa, så det är en bra fråga att ställa sig. Det kan du göra med jämna mellanrum. När du förlorar fokus, låt barnet i dig eller ditt egna lilla barns önskan vara i fokus.

Jag har själv många gånger frågar mig eller haft som motto att det jag gör ska jag kunna berätta för barnen. Det ska vara något som jag själv kan vara stolt över och stå för.

Universum har ett överflöd till oss alla. Ta en minut och känn in det du har. Om du tänker efter har du mycket att vara tacksam för. Vad kommer för bilder framför dina ögon? Om du ser bilder framför dig vad du önskar så kan det bli din framtid. Du ska tro på det och vara lika övertygad som att du vet att du kommer att borsta tänderna ikväll. Ingen tvekan om att du kommer göra det, eller hur? Låt ingen mer tid gå förlorad utan vet att det är sant.

Rika tankar är verkligen motsatsen till brist och kamptänkande. Du står där du står idag. Det behöver inte vara så i framtiden. Du skapar din verklighet. Vad är ditt första steg? Ifall du redan är i en förändringsprocess, vad är ditt nästa steg? Om tre månader. Om ett år. Du fattar beslut i ditt liv. Ganska många beslut om du tänker efter. Låt dem vara beslut som du är medveten om och som du kan påverka.

Några ord som jag vill att du tänker på och reflekterar över:

Medvetenhet

Beslut

Sinne

Kropp

Det undermedvetna

Självbild

Ditt värde

Lagen om orsak och verkan

Känsla

Pris på din tjänst (om du är företagare) eller lön (om du är anställd)

Värdefull

Tankarna du har om ditt värde och tro om vad du kan åstadkomma styr vad du tror är möjligt. Tro att du kan åstadkomma stora saker i ditt liv. Börja först med en tanke och sedan i verkligheten. Det vill säga din action om hur du ska gå från tanke till handling. När du verkligen vill ha något, då fick du det eller du köpte det. Du gjorde allt du kunde för att det skulle ske och det löste sig.

Du är värd lycka och rikedom. Alla kommer inte stödja dig. Din omgivning kommer bli rädda för förändringen och bjuda motstånd. Du investerar i dig själv och det är din tid och dina pengar. Rikedom är att leva som DU vill och känns rätt för dig. Den viktigaste investeringen är du själv. På det sättet blir du också den bästa versionen av dig själv och det kommer din omgivning till glädje.

Julefrid. Finns eller finns inte

Idag är det den 22:a december och den underbara julefriden har förhoppningsvis infunnit sig? Har du gjort allt du hade tänkt dig? Om du har tagit ansvar för allt som ska göras så kanske det är bra att dela ut bördan till andra också. Det förstås, att det finns någon att dela ut uppgiften till. Bor man själv så kanske det inte är så lätt. Ska man ha knytkalas på julbordet så kan man ta med något så inte hen behöver göra allt, eller du om du ska ha julen hemma hos dig, be dina gäster ta med något.

Jag läste i en facebookgrupp en fråga från någon vad man kan göra om man ska vara ensam på julafton eller på julen. Man kan ju engagera sig och stå och sleva gröt någonstans. Det finns många organisationer som gör aktiviteter på julen. Sedan ifall man gillar att lägga en ansiktsmask så kan man ha lite hemmaspa, titta på en film och ligga i soffan och käka godis. Har du tips på vad man kan göra så skriv en kommentar nedan.

Ifall du har ett mentalt motstånd mot julen så kommer den inte försvinna om du har övat den många gånger, kanske många år? Känns det relevant eller kan du fundera på att tänka dig att gilla julen liiiiite grann. Jag har skrivit och säger många gånger om att träna tankarna. Hur som helst så ska dagarna i december månad vara glada dagar som du njuter av liksom alla andra dagar oavsett månad. Ifall du råkar vara en person som plågas av juldagarna och innan, bestäm dig redan nu för att nästa år ska du göra annorlunda. Hur kan du göra? Och hur kan du tänka.

Säg högt:

-Jag bestämmer mig för att nästa år glädjas åt alla dagar. Jag låter inget hindra mig från det. Det som jag tycker är jobbigt accepterar jag att de känslorna finns. Jag lägger det bakom mig och om det kommer fram så lägger jag det i en fin påse som jag kan stänga när jag vill. Jag väljer glädje och kärlek till mig själv, livet, människor runt mig och där jag går.

Så! Lätt som en plätt. Haha.

Jag hoppas du får en fantastisk jul.

Kärlek och ljus

Anette

Utför du din passion?

Vi ägnar många timmar varje dag, varje vecka åt att utföra arbetsuppgifter, service, hjälpa och samarbeta för att allt ska fungera på bästa sätt. Är du högt och lågt? Tänker du tankar som handlar om att du känner dig otillräcklig, dagen handlar mycket om kamp om tiden kontra antal arbetsuppgifter.

Utför du din passion så säger jag grattis. Bra jobbat! Du kan arbeta timmar och är engagerad, har en massa energi och känner stor glädje och entusiasm. När du pratar om ditt ämne eller arbete så förmedlar du din entusiasm till andra. Skulle du vilja förändra något så kan förändringsarbete ta dig i den riktning du önskar. I sådana fall, läs vidare. 

Finns tid för att göra detta så arbetet blir kvalitativt? För att bena ut ditt dagliga arbete så behöver vi ägna lite tid åt hur organisationen är uppbyggd, hur arbetet bedrivs i organisationen. Är det en story organisation så kan det vara rörigt och konsekvenserna kan bli svårarbetat för de som jobbar längst ner i organisationen. Detta kan leda till stress och en konsekvens kan bli att man känner sig osynlig och en känsla av maktlöshet. 

Att bli medveten om ovanstående är ett viktigt steg för att leva det liv man vill leva, ett stressfritt liv i glädje. Notera hur din dag ser ut och vilka tankar du tänker och vilken känsla det ger. Skriv ner detta under 30 dagar. Låt noteringarna sedan ligga under en veckas tid och titta på dem igen. (Vill du att jag ska göra ett dokument om detta? skriv det i kommentaren).  

Nu är det dags att titta på vad du ska göra åt saken. Vad kan du göra för att uppnå ditt mål. För att ditt mål ska genomföras så väljer vi ett mål, det är lättare att fokusera på ett. Beroende på om det är ett stort eller litet mål. Är det ett mindre mål så sätt 30 dagar. Vad vill du ha uppnått på 30 dagar? 

Formulera detta skriftligt och gör varje vecka avstämning för att se att du håller fokus. Har du inte gjort någon sådan övning tidigare så kommer detta vara en lagom stor uppgift. Har du gjort liknande övning tidigare så kan du sätta ett större mål som har en längre tidsram och sätta regelbundna delmål men jag går inte in på det i detta inlägg.  

Dina relationer är så positiva som du vill att de ska vara

Relationer är bland det svåraste som finns. Om de inte fungerar. Jag vill idag bara lyfta det positiva med relationer. Vilka positiva tankar får du om relationer om du stannar vid positiva tankarna. Vi låter de negativa tankarna och bara rinna mellan fingrarna och behåller de positiva. Vad tänker du på då? 

Omsorg om dem (jag skriver dem för enkelhetens skull och menar alla människor du har runtomkring dig). De är viktiga i ditt liv på olika sätt och du är mån om att de har hälsa och lever.

Kärleken till dem. Du känner dem och deras personligheter är olik eller lik dig och kompletterar dig. Du lär dig saker av dem.

De kan olika saker. De har talanger och kompetenser du inte har. En del brinner för sina ämnen och kan prata långt mer än du orkar höra. Du kan känna igen dig i att du brinner för ämnen som du tycker om.

Du är beroende av dem. De hjälper dig eller har förmågor som du använder dig av och är tacksam för. Har du sagt det till dem? Du som läser det här har nu en påminnelse om att tacka dem. Gör det personligen om du har dem i samma stad eller i din fysiska närhet. I andra hand ring dem och tacka dem. Känn hur det känns efteråt. Jag lovar dig att du är nöjd.

Tänk dig nu ett torg, en restaurang, eller ett flygplan utan människor. Hur skulle det kännas? Jag har vid ett fåtal tillfällen varit på platser, alltså städer eller samhällen, som är öde. Det var inte roligt. Jag skulle för allt i världen inte vilja bo där. Inte ens vara där tillfälligt. Du kan säkert komma på andra ställen eller situationer och tillfällen som är positiva med familj, vänner, grannar, kollegor, bekanta eller en medmänniska som du går förbi på gatan. Detta inlägg skriver jag för att fokusera på det positiva. När jag skriver detta så kommer det minnesbilder, fragment, tankar och känslor så det är inte 100 % positivt för vi har blandade erfarenheter och känslor. Det är livet. Det som vi kan påverka är hur vi väljer att se och fokusera på. Jag kan fylla mina tankar med det som är bra. Det ger en fin känsla och allt runtom mig blir lätt, ljust och glatt. Min intention om morgondagen är att den ska vara lika ljus och glad. Jag tittar nu ut genom fönstret och det är grått vilket inte är som i mitt sinne för där är det ljust och soligt. Tack vara detta inlägg till dig. Jag hoppas du blir inspirerad. Skriv gärna en kommentar om hur du håller dina tankar positiva. 

Besök hos doktorn med barnen

Att gå till doktorn som behöver titta på ett öga eller något annat där barnet inte vill medverka kan vara en pärs. Det är ett tillfälle du får stå ut. Sätt ditt mindset redan innan på att du är lugn och stödjande till ditt barn. För är du stressad så kommer ditt barn känna detta. Här kommer en kort checklista inför besöket:

Planera för besöket: Välj en tid då du undviker stress i möjligaste mån. Inte behöver skynda dit med andan i halsen. Sätt intentionen att du är lugn redan här. Har du egna dåliga erfarenheter av vården så för inte över dem på barnet. Lämna de känslorna någonstans (i en lufttät påse som inte får syre förrän du går dit och gräver igen) där inte barnet känner detta. Behöver du prata med läkaren eller sjuksköterskan eller vem barnet än ska träffa innan för att förbereda så mötet blir så bra som möjligt för barnet så gör det.

Vid besöket: Prata lugnt med barnet och var 100 % närvarande vid besöket. Inga telefonsamtal eller distraktioner. Om det är jobbigt försök avled barnet. Ha favoritnallen med. Känner du att det inte går så bra, så kan det vara bra att ta ledningen. Du får känna in här. Kanske i värsta fall komma tillbaka. Låt din magkänsla vägleda dig men håll dig lugn även om barnet blir hysteriskt och skriker.

Efteråt: Prata med barnet och låt det berätta hur det var. kanske fanns det något kul på mottagningen. Låt det hela bli en rolig slutkläm på ert samtal ifall det var en svår situation för barnet. Tillåt barnets känslor, lyssna och acceptera.

Vill du tipsa andra föräldrar om hur hen kan vara förberedd och lugn vid besöket skriv en kommentar.

att använda sin tid

jag står nu upp i hallen och skriver detta på datorn som står på den höga byrån men uppallad på en hoprullad matta som ligger bredvid en filt som jag tvättat. Jag har satt timern på sex minuter. Att använda sin tid på ett bra sätt tycker jag är att utnyttja sin tid effektivt.

Jag timetrackade tiden under tre dagar i vintras. Klockan 06:00-22:00 skrev jag upp varje timme vad jag gjorde. Jag la sedan listorna att vila en vecka för reflektion. tittade sedan på dem igen. Så bra.

Förutom att hämta datorn till hallen så hann jag skriva detta inlägg och ska nu fortsätta med vad jag höll på med. Har du mätt tiden någon gång? Hur gjorde du och vad blev det för resultat av din mätning?

Det finns program för att mäta sin tid men du kan använda papper och penna. Se vart du fastnar och vilka moment du lägger mycket tid på när du analyserar. att effektivisera sin tid kan vara bra om du vill förändra ditt liv på något sätt. Ge din passion din tid, det ger dig ju glädje och energi. Och jag tänker på dig som är separerad förälder. Du kan mäta din tid när du inte har ditt barn. Börja där. Berätta gärna hur det går.

Hur det började

Jag var i Thailand februari 2020. jag minns inte exakt just nu vart jag var. Det var så i alla fall att jag var på väg till Kambodja och jag fick se Jesses lives i efterhand. Jag gjorde lektionerna och uppgifterna så snart jag hade kommit till rätta och mådde bra. Jag fick turistmage i Siem Reap. Jag fortsatte därför lektionerna när jag var i Ho Chi Ming. Jag gjort filmer. Jag pratade högt. Allt för att lära mig så mycket som möjligt och memorera det jag visste var något väldigt viktigt.

Jag gick igenom gamla facebookgrupper och där var den. 5-day challange med Jesse Eker. För evigt tacksam! Dean Graziozi och Tony Robbins hade ett knowledgebrokerprogram som jag inte köpte. Jag vill gärna gå deras program någon gång.

(O)relationer på arbetsplatsen

Den senaste tiden har jag pratat med flera i min omgivning om människors otrivsel på arbetsplatsen. Det är osynliggörande, chefen säger att du är fel, passar inte in och andra gillar inte dig. Gliringar om klädsel. Det finns lika många orsaker som det finns människor och alla scenarior sammanfattar jag med nedanstående meningar om hur du ska agera här och nu. Det finns förklaringar för vad som händer på arbetsplatsen men stopp! Jag kommer inte gå in på det för det spelas upp i ditt huvud hela tiden, eller hur? Det är viktigt att agera och i mitt inlägg här så tänker jag på diffusa mobbingtendenser vilket det ofta verkar vara där kvinnor dominerar på arbetsplatser och dessa kvinnor har kvinnliga chefer i en stor organisation.

Det är superviktigt att agera. På grund av att det kan bli ohälsa med malande tankar och passivitet. Meditation, prata med någon närstående, coach eller terapeut kan vara bra så det rådet ger jag dig.

Vad kan du göra konkret för att stoppa mobbing som sker mot dig själv? Om du tänker dig själv som det lilla barnet. Du skulle aldrig låta någon göra det illa. Se dig själv som det lilla barnet. Hur ska det behandlas. Jo, med respekt och kärlek. Sätt de gränserna direkt för dig själv. Vad kan du göra nu direkt? Det som kommer upp i ditt huvud – starta med det. Varje dag. Gör något åt situationen. Du kan ha en del att göra framöver men ge inte upp. Fortsätt. Så länge du har ben att gå med, ditt huvud fungerar. Ta action. Ingen, ingen är värd att bli trampad på av dåliga chefer. PUNKT! Jag har själv lämnat arbetsplatser där jag varit utsatt. Vill du dela med dig av dina tankar skriv en kommentar nedan eller ett mejl.

Kramar om och vet att du kommer att gå ur detta med högburet huvud.

Jag har jobbat med sekretess hela mitt arbetsliv

Jag delade ut reklam när jag var tonåring visserligen. När jag var 18 år så jobbade jag på polisens ungdomsrotel. Det var mitt första jobb med sekretess. Sedan har det fortsatt med Skatteverket när var var 20 år. Sedan var det inom VGR och Göteborgs Stad. Det är helt naturligt för mig, det är en del av mitt yrkesliv. Det är såklart likadant om vi har en kontakt utifrån min roll som coach. Du kan lugnt och tryggt vända dig till mig för det stannar hos mig.

Förändra det du kan förändra och lämna resten till hen

Jag har ofta förväntningar på andra människor. Det är en känsla och den känslan grusas ofta. Jag ger någonting och då kommer en förväntan att jag ska få tack tillbaka. För att att ta ett exempel – Jag får kanske inte tack och det ger en känsla av att jag inte blir bekräftad, sedd, tagen på allvar och så vidare. En negativ känsla. Det är inte konstruktivt och gör mig inte något gott. Något jag dock lärt mig är att släppa och inte låta det påverka mig. Därför är det idag endast en mycket svag känsla. Jag har arbetat med detta och det har gett resultat. Jag är rädd om min energi. Jag behöver den till mitt liv och att sprida glädje och uträtta det kan behöver och vill.

Vad kan jag göra åt detta då? Det första jag tycker och som jag själv har erfarit är att bli medveten om det. Notera, registrera utan att döma och känna något om det.

Sedan är det läge att ta kommandot över sina tankar. För att kunna styra sina känslor på sikt. Om jag sänker förväntan på hen till en så pass låg nivå att jag inte kommer bli känslomässigt påverkad av det. Jag har ju ansvar för mina känslor och vill inte ha råd att bli påverkad. Jag är värd att vara lycklig och glad. Så tänk på en person i ditt liv. Sätt en låg förväntan på hen tills det känns realistiskt och möjligt i nuläget. Hur låg förväntan kan du sätta så det känns bra?

Det är skillnad också på hur mycket vi kan lämna (till universum att hantera) och göra en gräns för vad jag ska ta ansvar för och vad är den andra personens ansvar. Den andra personens ansvar som vi släpper totalt för det är inte vår sak och här måste vi vara supertydliga inför oss själva och bestämma oss för att STOPP! Detta är den andras ansvar PUNKT!

Om det är familjemedlemmar som vi vill ha en bra relation till så tror jag att vi behöver vara autentiska i vad vi vill ha av den andra. Säga det tydligt utifrån oss själva. Till exempel ”Jag fyller år och jag skulle uppskatta väldigt mycket och bli glad över om du ville komma på mitt kalas”. Om det blir en negativ respons så kan du fortsätta med något utifrån din önskan. Det skulle kunna vara ”Jag fyller år en gång om året och jag tycker det är viktigt med att träffa mina anhöriga på denna viktiga dag och jag skulle uppskatta om du vill anstränga dig för mig då jag tycker att vår relation är någonting som jag vill vårda för jag älskar dig”. Detta var ett exempel och skriv gärna ner vad du vill säga ifall du inte är van att utrycka dina känslor. Det är en övning som allting vi gör i livet.

Om det fortfarande blir ett negativt svar så avsluta med att okej det var tråkigt att höra men jag ser fram emot att träffas i framtiden och det blir gärna så snart det går så hör av dig när du får tid/ blir frisk/ eller respons på vad det nu var som hen hade en förevändning om att inte komma eller på annat sätt inte verkade positiv till din glädje och entusiasm. Du öppnar då upp till en fortsättning och ni avslutar kontakten på ett positivt sätt vilket jag tror är VÄLDIGT VIKTIGT!

Jag skriver detta i jagform. Detta är mina egna tankar och om du blir inspirerad kan du ta till dig min intention att du ska leva ditt bästa liv. Skriv gärna en kommentar om hur du har uttryckt dig och nått positiva resultat i dina relationer.