Your boots makes me walk

Your boots are made for walking, and we has walked life through. You walked your boots, now I will walk them too.

Mormor!

Alla gånger vi skrattat. Det blev varje gång vi pratade med varandra. Allt vi pratade om. Det fanns inga samtalsämnen som var svåra. Du hade alltid bra svar och du fanns alltid där för mig.

Du krävde inget, önskade inte mycket ens om jag frågade. Du måste haft en ren själ. De som inte kände dig har missat någon. Jag tror du har gott där du är. Sprider din glädje och skratt. Vishet. Hjälpsam och rättvis. God och rättrådig. Ärlig och ödmjuk. Lite konflikträdd på äldre dar vilket inte var konstigt. Du var beroende och kunde inte se, inte gå. Till slut inte ens äta själv. Mentalt var det däremot mycket bra. Jag tror du visste att du inte kunde gå och koka kaffe trots att du inget hellre ville. Jag önskade dig att kunna leva livet bra fyllt av glädje och gemenskap. Som när du träffade döttrarna 2014. Då var du glad. Vilket du var så värd. Jag lyckades med det och glädjen i min mormors ögon och röst spelade hela rollen.

Så kom den dagen jag inte ville ha. Du låg där fridfull och vacker. Din själ och din kropp. Det var fint mormor. Vi fikade en sista gång.

Nu har du inte mer ont. Koka kaffe och gröt har du nu gjort många gånger sedan du flög dit du ville. Om jag kunde få prata med dig, höra ditt skratt. Jag ropar på dig ibland, precis som jag gjorde tidigare när jag visste att jag ville ringa dig eller det var dags att hälsa på dig igen. Jag är nog det tacksammaste barnbarnet på jorden. Att jag fick ha dig som min vän. Jag är dig så tacksam mormor. Mormor! Det ordet är nu det finaste ord för mig. För det finaste som mormor stod för var du. Nu är jag mormor och jag hoppas mina barnbarn ska få känna så här som jag gör.

Jag älskar dig fina mormor.

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s