Positivt mindset

Mindset är något du kan påverka och forma ditt liv med. Våra automatiska tankar under en dag och dygn är många . Om inte tidigare är det dags för dig att bli medveten om vilka tankar du tänker. Det är så, att många tankar vi tänker är negativa. Biologin har gjort det så. Det fanns en anledning till att du skapades sådan och det har sina fördelar. Dock är det idag stora möjligheter att leva det liv vi är ämnade för med möjligheter som du inte tillåter dig själv eftersom vi människor är vår största bromskloss. Känner du att dessa rader resonerar med dig ska du läsa vidare.

Du har fått ditt liv som dina föräldrar har styrt från din födelse. Nu är det din tur att programmera om dig ifall du vill ha nya resultat eller nå mål som du inte tidigare nått. Du har kanske nya mål som är både högre och mer annorlunda än tidigare. Så hur gör du nu när du ska bryta ny mark och ta dig ut på okänt vatten. Du behöver lära dig. Mindset är din attityd. Att träna dina tankar behöver du inte vänta med utan sätt igång nu. Du har ingen tid att förspilla. Skjut inte upp. Ta action direkt med allt som kommer i din väg. Okej, jag fattar att vissa saker behöver funderas över. Jag pratar inte om det. Jag pratar om hur många gånger du skjuter upp saker. Till slut blir det för mycket och du blir stressad. Sorry to say men det är du som behöver ta ledningen över dig själv. Låt ingen annan göra det heller.

Vad säger du till dig själv? Vad tänker du? Vad säger du till andra? Ta en tid till att observera med öppna ögon. Finns det något i det du upptäcker som du inte tycker om och som hindrar dig i att nå resultat som du vill ha. Ta tag i det då. Utifrån de mönster du upptäcker så behöver du ta åtgärder för att förändra dina tankar. Läs vidare så ska du få några verktyg i att träna dina tankar så du lever ditt liv i den riktning du önskar. Rätt mindset är din väg för att medvetet styra dina tankar för att på sikt nå dit du önskar. Du kanske vill bli glad varje dag och vara pigg och energisk. Eller så har du stora mål du vill nå i livet.

Hur tränar du då dina tankar på ett enkelt och lätt sätt. ”Jag vill hitta min passion” sa en deltagare på workshopen som jag precis haft i min facebookgrupp. Det var något jag tog upp. Att koppla träningen till något du tycker mycket om. Så vad gillar du att göra?

-Låt tankarna vandra utan mål och släpp dem fria. Hjärnvila är precis som det låter. Gör ingenting!

-En annan sak som är bra för hjärnan är att arbeta med fullt fokus med någonting. Det skakar starka kopplingar i hjärnan.

-Sömn gör att du återhämtar dig och får nya krafter.

-Rör på dig. Det stärker också hjärnan. Låt träningen vara kul. Prova dig fram tills du hittar något du gillar.

-Leka. Var spontan, kreativ och bara vara i det som är lustfyllt. Det hjälper till att skapa nya kopplingar i hjärnan.

-Rikta fokus inåt. Reflektera och känn in hur det känns i kroppen. En bra låt du hör. Visst känns det härligt.

-Möte med andra människor. Hjärnan har behov av social tillhörighet. Det stärker vår hjärna.

Har du fått några tankar om vilken passion du har? Om inte så kan du fundera på vad du tyckte om att göra när du var liten. Hitta din passion och formulera den.

Morgonrutinen, hur ser den ut? Sätt en morgonrutin med några saker du vill prioritera. Rörelse, näring och återkoppling under en dag gör att du får in tre viktiga faktorer för att dagen ska bli bra energi. Att sätta en intention gör dagen mer fokuserad och oftast bättre än om du inte sätter någon intention. Det är också ett sätt att lägga ett positivt fokus. Tänk på atleten, för att bli bra så gäller det att träna varje dag. Då finns också en stor chans att bli världsbäst. Det är omöjligt att bli bra på någonting utan att träna. Så är det även med mental träning.

Tacksamhet är också något som ger en trevlig, bra och glad känsla. Det är svårt att känna negativa känslor när du är tacksam. Tacksamhet för att solen skiner, att kroppen inte värker idag eller att se en blomma. Allt kan du vara tacksam för. Inget är för litet eller för stort.

Visualisera din drömbild eller ett mål som du vill uppnå. Blunda gärna och sitt bekvämt och ta en minut eller flera minuter och känn in hur det känns. Vad ser och hör du under visualiseringen? Ju oftare du tränar desto snabbare kommer du mot ditt mål.

Energi påverkar hur mycket du orkar prestera under en dag. Om vi tänker på frukosten så är frust. Ägg, avokado. Olika källor av protein och bra fetter. Grekisk yoghurt med mandel och valnötter. Alla baljväxter kan jag också påminna om. Jag gör frukostsmoothie så det blir för hela veckan.

För att träningen ska ge resultat så ska du träna i minst sex månader. Anteckna, skriva i arbetsbok, repetera och göra en plan och sätta mål för att du ska ha delmål och slutmål. Använd din kalender att påminna dig framöver som ger dig pepp på vägen. Du kan skriva ett brev till dig själv som du läser om tre månader. Du kan skicka epost till dig själv med påminnelser. När det blir motigt eller du är trött eller något händer, extra viktigt då att påminna dig själv om att det här är viktigt för dig. Ta gärna hjälp av en vän. Kom ihåg att detta är lätt och roligt. Belöna dig själv när du gjort arbetet. Vilken belöning ska du få?

90 dagar är en bra tid för att det är en tillräckligt lång tid för att etablera din nya vana. Vad vill du ha uppnått efter 30, 60 respektive 90 dagar. Det är bra med att stämma av med jämna mellanrum för att se om du är på rätt väg, är det något du behöver justera.

Ovanstående ger dig på ett enkelt sätt verktyg för dig att kunna starta igång din mentala träning. Jag finns här om du vill ha mer hjälp. Tveka inte att kontakta mig för att få veta mer. Du kan anmäla dig till nyhetsbrev och följa mig på sociala medier. Jag arbetar med stor seriositet och enligt GDPR. Allt för dig trygghet och säkerhet.

Jag hoppas du hade nytta av ovanstående inlägg.

Allt gott

Anette Lindfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s