Ta hjälp i ditt föräldraskap

I förra veckan pratade vi om barnkonventionen. Där nämns också föräldrarnas kunskap om barnens rättigheter, hälsa och utveckling. Hur ser din situation ut när det gäller dessa begrepp? Hur mycket samarbetar du med den andra föräldern om barnet?

Ni utför tillsammans ett föräldraskap även om barnet bor hos bara den ena föräldern åt gången. Det är viktigt att vara en ledare till ditt barn. Har du gränserna klara för dig och du följer din magkänsla när du ställs inför barnets frågor så är du trygg i dig själv. Bra! En bra förebild som barnet känner sig trygg med och det vet dina gränser. Det behövs ibland att du är obekväm som förälder. Om barnet är större, till exempel tonåring och är ute för länge på kvällarna så får du stå på dig med gränssättningen. Tider, tjat, kompisar och hen försöker kanske tänja på gränserna. Vet då att om du är konsekvent och står vid ditt ord så vet ditt barn det. Om du vacklar och låter dig övertalas kan det bli tjat i det oändliga. Du kan ju lätt övertalas!

Ifall du tycker det är svårt eller orken inte finns som du önskar – Ta gärna hjälp av en coach eller annan förälder att prata med och diskutera situationen med. Vill du prata med mig om föräldraskap så hör av dig via epost så bokar vi in ett telefon- eller videomöte. 30 minuter kostar ingenting. Vi har möjlighet i ett kort lära-känna-samtal se vad du behöver hjälp med och om jag kan hjälpa dig till det resultatet du vill ha.

Jag har förutom ovanstående även peppande nyhetsbrev och en kurs som du kan köpa som du gör på egen hand, i din egen takt när du vill. Så du ser, jag har en del godbitar till dig.

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s