Förändra det du kan förändra och lämna resten till hen

Jag har ofta förväntningar på andra människor. Det är en känsla och den känslan grusas ofta. Jag ger någonting och då kommer en förväntan att jag ska få tack tillbaka. För att att ta ett exempel – Jag får kanske inte tack och det ger en känsla av att jag inte blir bekräftad, sedd, tagen på allvar och så vidare. En negativ känsla. Det är inte konstruktivt och gör mig inte något gott. Något jag dock lärt mig är att släppa och inte låta det påverka mig. Därför är det idag endast en mycket svag känsla. Jag har arbetat med detta och det har gett resultat. Jag är rädd om min energi. Jag behöver den till mitt liv och att sprida glädje och uträtta det kan behöver och vill.

Vad kan jag göra åt detta då? Det första jag tycker och som jag själv har erfarit är att bli medveten om det. Notera, registrera utan att döma och känna något om det.

Sedan är det läge att ta kommandot över sina tankar. För att kunna styra sina känslor på sikt. Om jag sänker förväntan på hen till en så pass låg nivå att jag inte kommer bli känslomässigt påverkad av det. Jag har ju ansvar för mina känslor och vill inte ha råd att bli påverkad. Jag är värd att vara lycklig och glad. Så tänk på en person i ditt liv. Sätt en låg förväntan på hen tills det känns realistiskt och möjligt i nuläget. Hur låg förväntan kan du sätta så det känns bra?

Det är skillnad också på hur mycket vi kan lämna (till universum att hantera) och göra en gräns för vad jag ska ta ansvar för och vad är den andra personens ansvar. Den andra personens ansvar som vi släpper totalt för det är inte vår sak och här måste vi vara supertydliga inför oss själva och bestämma oss för att STOPP! Detta är den andras ansvar PUNKT!

Om det är familjemedlemmar som vi vill ha en bra relation till så tror jag att vi behöver vara autentiska i vad vi vill ha av den andra. Säga det tydligt utifrån oss själva. Till exempel ”Jag fyller år och jag skulle uppskatta väldigt mycket och bli glad över om du ville komma på mitt kalas”. Om det blir en negativ respons så kan du fortsätta med något utifrån din önskan. Det skulle kunna vara ”Jag fyller år en gång om året och jag tycker det är viktigt med att träffa mina anhöriga på denna viktiga dag och jag skulle uppskatta om du vill anstränga dig för mig då jag tycker att vår relation är någonting som jag vill vårda för jag älskar dig”. Detta var ett exempel och skriv gärna ner vad du vill säga ifall du inte är van att utrycka dina känslor. Det är en övning som allting vi gör i livet.

Om det fortfarande blir ett negativt svar så avsluta med att okej det var tråkigt att höra men jag ser fram emot att träffas i framtiden och det blir gärna så snart det går så hör av dig när du får tid/ blir frisk/ eller respons på vad det nu var som hen hade en förevändning om att inte komma eller på annat sätt inte verkade positiv till din glädje och entusiasm. Du öppnar då upp till en fortsättning och ni avslutar kontakten på ett positivt sätt vilket jag tror är VÄLDIGT VIKTIGT!

Jag skriver detta i jagform. Detta är mina egna tankar och om du blir inspirerad kan du ta till dig min intention att du ska leva ditt bästa liv. Skriv gärna en kommentar om hur du har uttryckt dig och nått positiva resultat i dina relationer.

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s