Var rädd om varandra

Två dagar i rad har jag hört om cancer. Ett dödsfall i min ålder och två personer till, ett par. Jag blir tankfull över påminns om hur viktigt det är att ta hand om varandra, vara snäll mot de personer vi har i vår närhet. När vi inte har varandra längre är det för sent. För sent för att skratta ihop, prata gamla minnen. Reda ut frågetecken om vad som hände den där gången man inte förstod. Ta tag i det direkt. Fråga öppet och acceptera svaret om att vi är olika och släpp och gå vidare. Älta inte eller tänk negativa tankar om den personen. Har du erfarit att du inte hann prata klart, säga -Jag älskar dig! och vara i vänskap med den personen?

Livet är skört och ju högre ålder desto fler kommer att drabbas. Att bry sig om andra gör gott för en själv. Så…det finns ingen tid att skjuta upp – så gör det, ring det där samtalet. Fråga -Hur är läget? Gör det! Var tacksam över att du fick livets gåva och förvalta ditt liv med kärlek, respekt och omtanke. Du kommer att få tillbaka detsamma ifall du väljer det positiva synsättet på livet och dina nära och kära. Var snäll – vi behöver mer snällhet i vår värld.

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s