(O)relationer på arbetsplatsen

Den senaste tiden har jag pratat med flera i min omgivning om människors otrivsel på arbetsplatsen. Det är osynliggörande, chefen säger att du är fel, passar inte in och andra gillar inte dig. Gliringar om klädsel. Det finns lika många orsaker som det finns människor och alla scenarior sammanfattar jag med nedanstående meningar om hur du ska agera här och nu. Det finns förklaringar för vad som händer på arbetsplatsen men stopp! Jag kommer inte gå in på det för det spelas upp i ditt huvud hela tiden, eller hur? Det är viktigt att agera och i mitt inlägg här så tänker jag på diffusa mobbingtendenser vilket det ofta verkar vara där kvinnor dominerar på arbetsplatser och dessa kvinnor har kvinnliga chefer i en stor organisation.

Det är superviktigt att agera. På grund av att det kan bli ohälsa med malande tankar och passivitet. Meditation, prata med någon närstående, coach eller terapeut kan vara bra så det rådet ger jag dig.

Vad kan du göra konkret för att stoppa mobbing som sker mot dig själv? Om du tänker dig själv som det lilla barnet. Du skulle aldrig låta någon göra det illa. Se dig själv som det lilla barnet. Hur ska det behandlas. Jo, med respekt och kärlek. Sätt de gränserna direkt för dig själv. Vad kan du göra nu direkt? Det som kommer upp i ditt huvud – starta med det. Varje dag. Gör något åt situationen. Du kan ha en del att göra framöver men ge inte upp. Fortsätt. Så länge du har ben att gå med, ditt huvud fungerar. Ta action. Ingen, ingen är värd att bli trampad på av dåliga chefer. PUNKT! Jag har själv lämnat arbetsplatser där jag varit utsatt. Vill du dela med dig av dina tankar skriv en kommentar nedan eller ett mejl.

Kramar om och vet att du kommer att gå ur detta med högburet huvud.

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s