att använda sin tid

jag står nu upp i hallen och skriver detta på datorn som står på den höga byrån men uppallad på en hoprullad matta som ligger bredvid en filt som jag tvättat. Jag har satt timern på sex minuter. Att använda sin tid på ett bra sätt tycker jag är att utnyttja sin tid effektivt.

Jag timetrackade tiden under tre dagar i vintras. Klockan 06:00-22:00 skrev jag upp varje timme vad jag gjorde. Jag la sedan listorna att vila en vecka för reflektion. tittade sedan på dem igen. Så bra.

Förutom att hämta datorn till hallen så hann jag skriva detta inlägg och ska nu fortsätta med vad jag höll på med. Har du mätt tiden någon gång? Hur gjorde du och vad blev det för resultat av din mätning?

Det finns program för att mäta sin tid men du kan använda papper och penna. Se vart du fastnar och vilka moment du lägger mycket tid på när du analyserar. att effektivisera sin tid kan vara bra om du vill förändra ditt liv på något sätt. Ge din passion din tid, det ger dig ju glädje och energi. Och jag tänker på dig som är separerad förälder. Du kan mäta din tid när du inte har ditt barn. Börja där. Berätta gärna hur det går.

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s