Utför du din passion?

Vi ägnar många timmar varje dag, varje vecka åt att utföra arbetsuppgifter, service, hjälpa och samarbeta för att allt ska fungera på bästa sätt. Är du högt och lågt? Tänker du tankar som handlar om att du känner dig otillräcklig, dagen handlar mycket om kamp om tiden kontra antal arbetsuppgifter.

Utför du din passion så säger jag grattis. Bra jobbat! Du kan arbeta timmar och är engagerad, har en massa energi och känner stor glädje och entusiasm. När du pratar om ditt ämne eller arbete så förmedlar du din entusiasm till andra. Skulle du vilja förändra något så kan förändringsarbete ta dig i den riktning du önskar. I sådana fall, läs vidare. 

Finns tid för att göra detta så arbetet blir kvalitativt? För att bena ut ditt dagliga arbete så behöver vi ägna lite tid åt hur organisationen är uppbyggd, hur arbetet bedrivs i organisationen. Är det en story organisation så kan det vara rörigt och konsekvenserna kan bli svårarbetat för de som jobbar längst ner i organisationen. Detta kan leda till stress och en konsekvens kan bli att man känner sig osynlig och en känsla av maktlöshet. 

Att bli medveten om ovanstående är ett viktigt steg för att leva det liv man vill leva, ett stressfritt liv i glädje. Notera hur din dag ser ut och vilka tankar du tänker och vilken känsla det ger. Skriv ner detta under 30 dagar. Låt noteringarna sedan ligga under en veckas tid och titta på dem igen. (Vill du att jag ska göra ett dokument om detta? skriv det i kommentaren).  

Nu är det dags att titta på vad du ska göra åt saken. Vad kan du göra för att uppnå ditt mål. För att ditt mål ska genomföras så väljer vi ett mål, det är lättare att fokusera på ett. Beroende på om det är ett stort eller litet mål. Är det ett mindre mål så sätt 30 dagar. Vad vill du ha uppnått på 30 dagar? 

Formulera detta skriftligt och gör varje vecka avstämning för att se att du håller fokus. Har du inte gjort någon sådan övning tidigare så kommer detta vara en lagom stor uppgift. Har du gjort liknande övning tidigare så kan du sätta ett större mål som har en längre tidsram och sätta regelbundna delmål men jag går inte in på det i detta inlägg.  

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s