Julefrid. Finns eller finns inte

Idag är det den 22:a december och den underbara julefriden har förhoppningsvis infunnit sig? Har du gjort allt du hade tänkt dig? Om du har tagit ansvar för allt som ska göras så kanske det är bra att dela ut bördan till andra också. Det förstås, att det finns någon att dela ut uppgiften till. Bor man själv så kanske det inte är så lätt. Ska man ha knytkalas på julbordet så kan man ta med något så inte hen behöver göra allt, eller du om du ska ha julen hemma hos dig, be dina gäster ta med något.

Jag läste i en facebookgrupp en fråga från någon vad man kan göra om man ska vara ensam på julafton eller på julen. Man kan ju engagera sig och stå och sleva gröt någonstans. Det finns många organisationer som gör aktiviteter på julen. Sedan ifall man gillar att lägga en ansiktsmask så kan man ha lite hemmaspa, titta på en film och ligga i soffan och käka godis. Har du tips på vad man kan göra så skriv en kommentar nedan.

Ifall du har ett mentalt motstånd mot julen så kommer den inte försvinna om du har övat den många gånger, kanske många år? Känns det relevant eller kan du fundera på att tänka dig att gilla julen liiiiite grann. Jag har skrivit och säger många gånger om att träna tankarna. Hur som helst så ska dagarna i december månad vara glada dagar som du njuter av liksom alla andra dagar oavsett månad. Ifall du råkar vara en person som plågas av juldagarna och innan, bestäm dig redan nu för att nästa år ska du göra annorlunda. Hur kan du göra? Och hur kan du tänka.

Säg högt:

-Jag bestämmer mig för att nästa år glädjas åt alla dagar. Jag låter inget hindra mig från det. Det som jag tycker är jobbigt accepterar jag att de känslorna finns. Jag lägger det bakom mig och om det kommer fram så lägger jag det i en fin påse som jag kan stänga när jag vill. Jag väljer glädje och kärlek till mig själv, livet, människor runt mig och där jag går.

Så! Lätt som en plätt. Haha.

Jag hoppas du får en fantastisk jul.

Kärlek och ljus

Anette

Publicerad i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s